jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Nagrađeno 100 mladih Britanaca

Autor: Isenhart

ywa2010

Osvojiti "The Wicked young writers award" jedinstven je uspjeh za sve mlade pisce na području Ujedinjenog Kraljevstva. Ono svake godine nudi sudjelovanje u rasponu od 5 kategorija (ovisno o godinama života). U potrazi za savršenom kombinacijom izričaja, mašte i kreativnosti, i ove se godine održala svečana ceremonija u Londonu.

Redom se proglašava najboljih 20 autora u svakoj kategoriji, ali samo najbolji pojedinac osvaja posebnu nagradu da upozna članove ekipe nakon showa. Svih 100 autorskih djela biva objavljeno u WICKED Young Writers' Award antologiji.

Sudjelovanje u natječaju je potpuno besplatno, sve što treba trebate je status mladog Britanca i zrno dobre inspiracije. Sastavci moraju biti u elektronskom obliku i ne duži od 750 riječi. Suci donose krajnju odluku bez ikakvog udjela onih koji se natječu, a jednom dobivena nagrada ne može biti poništena. Dok sanjamo kako će i Hrvatska jednog dana imati sličan natječaj, evo imena pobjednika:

Pobjednici su:

  • 5-7 godina: Rhiannon Paton - For Ruby, The Raven Who Liked Raisins
  • 8-10 godina: Matthew Burson - Over That Dune & Growing Up
  • 11-13 godina: Caitlin Jenkins - A Toast To Art
  • 14-16 godina: Danny Tate - Ethel
  • 17-25 godina: Laura Wright - Reflections

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona